Cum alegi rochia eleganta ideala in functie de momentul zilei, sezon si silueta?

Abia astepti sa participi la evenimentele la care ai fost invitata anul acesta, insa te gandesti ca nu stii ce tinuta vei alege. Stim ca este destul de greu sa te hotarast, cand ai foarte multe optiuni la dispozitie. De aceea, iti propunem sa alegi rochii elegante si in continuare iti vom spune ce modele sa ai in vedere in functie de momentul zilei, de silueta ta si de sezon. 

 

Cum alegi rochia in functie de momentul zilei? 

Trebuie sa stii ca rochiile elegante de zi difera foarte mult de cele pentru seara. Le poti deosebi foarte usor, iar una dintre caracteristicile care difera cel mai mult este lungimea. Rochiile elegante de zi au de obicei o lungime midi, iar cele de seara pot fi scurte sau lungi, eventual cu o trena mica, in functie de eveniment si locatie. Alte criterii care deosebesc rochiile de zi de cele de seara sunt cromatica si imprimeul. Rochiile de zi sunt de obicei pastelate si au imprimeuri (florale, cu buline, abstracte, animal print etc) pe cand rochiile de seara de obicei sunt in culori inchise (negru, burgundy, verde smarald etc) si pot avea aplicatii stralucitoare, de tip paiete sau pot fi cusute cu fire aurite sau argintate. Spre deosebire de rochiile de zi, rochiile elegante de seara prezinta si decolteu la spate. Nu este obligatoriu, insa este prezent la majoritatea modelelor. 

 

Alegerea rochiei in functie de sezon 

Pentru a te simti excelent si pentru a arata foarte bine, este important sa alegi rochia si in functie de sezon si de vreme. Spre exemplu, primavara pot fi si temperaturi de 30 de grade, asa ca este important sa ai intotdeana un plan de rezerva. Primavara si vara vei dori sa porti rochii in culori pastelate, cu imprimeuri florale sau rochii cat mai lejere, din materiale foarte subtiri, vaporoase, in care sa te simti excelent. Toamna este de preferat sa alegi rochii care se asorteaza cu natura, atat ca imprimeuri, dar si cromatic. Rochii in nuante de maro, de rosu, de galben inchis, verde foarte inchis sunt la mare cautare in acest sezon. Daca este iarna nu inseamna ca nu mai poti purta rochii. Alege piese vestimentare realizate din materiale grele, cum sunt lana, stofa, casmirul sau catifeaua, cu maneci lungi, in care sa te simti excelent. 

 

Cum alegi rochia in functie de silueta?

Trebuie sa discutam si despre acest aspect, deoarece multe doamne si domnisoare se intristeaza in momentul in care descopera ca o anumita rochie nu li se potriveste. Este important sa stii ca pentru fiecare persoana exista rochia ideala. Spre exemplu, o rochie poate sa iti vina perfect ca marime, insa nu ti se va potrivi deoarece este creata pentru o silueta androgina, iar tu poate ai o silueta tip mar spre exemplu. Daca nu vrei sa te documentezi foarte mult, este important sa tii minte cateva informatii de baza. Daca ai umerii ingusti si soldurile late, trebuie sa alegi o rochie care iti adauga volum in partea de sus. Daca nu iti place zona abdomenului si nu vrei ca atentia sa fie indreptata asupra ei, atunci alege o rochie lejera cu o croiala in A. Sunt multe trucuri care functioneaza, insa cel mai important este sa nu te descurajezi si sa probezi cat mai multe modele pentru a vedea ce ti se potriveste cel mai bine. 

 

Nu uita ca la Trend Land gasesti cele mai frumoase rochii elegante!

Ultimele stiri

Produse vizualizate recent
  Produsul a fost adăugat în coș