Cum alegi rochiile de zi in functie de silueta ta? Iata sfaturile noastre!

Este sezonul rochiilor si suntem siguri ca iti doresti cele mai frumoase tinute, care sa te avantajeze si pentru care sa primesti o multime de complimente. Insa, probabil ai unele temeri legate de alegerea rochiilor: cum stii ca ti se potrivesc si ca nu vei da gres din punct de vedere stilistic? Primul sfat este sa nu iti faci prea mari griji: oamenii nu verifica daca tinuta ta corespunde tendintelor sau daca ai gresit regulile de asortare, decat daca este vorba despre un eveniment formal pentru care oricum vei alege o tinuta speciala si pentru care te vei informa temeinic.

In schimb, astazi vrem sa iti spunem despre alegerea rochiilor de zi. Acestea sunt ideale pentru a merge la locul de munca, pentru a te intalni cu prietenii sau cu persoana iubita in oras, pentru anumite evenimente de zi si asa mai departe. Cand alegi rochii de zi trebuie sa tii cont atat de culori si imprimeuri, dar si de silueta ta. Nu iti face griji, nu este nimic complicat. In continuare iti vom da cateva sfaturi pentru a te asigura ca in colectia ta se regasesc cele mai frumoase piese vestimentare ce ti se potrivesc in totalitate. 

Cum alegi rochia de zi in functie de silueta? 

Daca nu stiai deja aceasta informatie, exista mai multe tipuri de silueta: clepsidra, para, mar, dreptunghi. Acestea sunt tipurile principale, insa mai exista si diverse variatii, deoarece unele persoane sunt la granita dintre doua tipuri de silueta. Silueta perfecta este considerata cea clepsidra, insa daca natural nu ai o astfel de silueta, nu trebuie sa iti faci griji. Cu ajutorul trucurilor vestimentare, poti ajunge la tipul de silueta mult visat. 

Astfel, pentru silueta tip para, caracterizata de solduri mari, sani mici sau medii si umeri ingusti, va trebui sa alegi rochii de zi care iti pun in evidenta soldurile si care adauga volum in partea de sus. Astfel, alege rochii cu decolteu tip barcuta, care vor crea impresia unor umeri mai lati si echilibrati in raport cu soldurile.

In cazul siluetei dreptunghi (silueta androgina), rochiile trebuie alese astfel incat sa scoata in evidenta picioarele si bratele si care sa creeze impresia unei talii definite. Astfel, alege rochii pe corp, cu maneci scurte si cu talia evidentiata de un cordon sau de o curea ori sau rochii cambrate in zona abdomenului. 

Cand vine vorba despre o silueta tip mar, problemele pot aparea in zona abdomenului, care este mai greu de lucrat, deoarece acolo se depoziteaza grasimea. Punctele tale forte sunt picioarele, astfel incat trebuie sa cauti rochii care le scot in evidenta. Opteaza pentru un decolteu in V si pentru talie accentuata si vei avea tinuta perfecta. Poti incerca o rochie care se inchide parte peste parte si care se leaga lateral, pentru a crea o iluzie optica in zona abdomenului. 

Am ajuns si la ultima recomandare, cea pentru silueta clepsidra. Avand in vedere ca este tipul ideal de silueta, te poti incumeta sa porti orice iti doresti. Indiferent de numarul de kilograme, pune-ti in evidenta talia si bucura-te de echilibrul dintre umeri si solduri. 

In incheiere, speram ca aceste informatii sa iti fie de folos si sa te ajute sa alegi rochiile de zi perfecte pentru silueta ta!

Ultimele stiri

Produse vizualizate recent
  Produsul a fost adăugat în coș