Care sunt criteriile pe baza carora alegi rochia ideala pentru tine?

De cate ori nu ti s-a intamplat sa pleci in cautarea rochiei perfecte si sa nu stii ce sa alegi? Sau sa petreci ore intregi in fata laptopului, sortand sute de modele fara vreun rezultat? Stim ca pe piata exista atat de multe rochii incat s-ar putea sa nu stii de unde sa incepi cautarea, asa ca vrem sa iti venim in ajutor si sa iti prezentam cateva criterii pe baza carora poti alege rochia ideala pentru tine. 

1. Sezon

Este foarte important sa alegi rochiile in functie de sezon, indiferent unde le vei purta. Cu toate acestea, sunt anumite rochii dama pe care le poti purta oricand. Acestea sunt realizate din materiale care se adapteaza temperaturilor (spre exemplu bumbacul sau stofa subtire) si le vei gasi confortabile atat in zilele mai racoroase de vara, dar si in cele mai blande de iarna, alaturi de alte piese vestimentare ce vor intregi tinuta. Spre exemplu, primavara poti gasi foarte confortabile rochiile cu o croiala conica sau cele drepte, care urmeaza liniile corpului, pe cand vara s-ar putea sa te simti bine doar in rochii vaporoase sau rochii cu o croiala in clos.

2. Eveniment

Unele rochii se potrivesc foarte bine mai multor tipuri de evenimente. Un astfel de exemplu este reprezentat de rochiile de cocktail. Acestea pot fi purtate atat la o petrecere cocktail, dar si la un eveniment de zi, la un botez, poate chiar la o petrecere de cununie civila (deoarece acestea sunt organizate in principal ziua, dupa eveniment). Altele in schimb, sunt ideale doar pentru o anumita ocazie: nu poti purta o rochie lunga, cu un design complex, eventual din materiale pretentioase, la o petrecere de zi. De asemenea, trebuie sa verifici si daca evenimentul la care vei participa are un anumit dress code si abia apoi sa alegi rochia dorita.

3. Silueta

Alegerea rochiei ideale trebuie sa fie bazata si pe silueta. Astfel, pe cat posibil, incearca sa optezi pentru rochii care sa iti scoata in evidenta liniile corpului intr-un mod placut. Chiar daca iti plac rochiile cu o croiala lejera, poti opta pentru cele care au un detaliu in talie si care vor atrage atentia asupra acelei zone. In cazul in care nu ai silueta la care visezi, nu trebuie sa iti faci griji, deoarece vei gasi rochiile care te avantajeaza cel mai mult. Nu alege intentionat rochii mult mai mari sau mult mai stramte, deoarece efectul vizual nu va fi cel dorit.

4. Cromatica

Cromatica rochiei trebuie sa fie in concordanta cu sezonul, momentul zilei si sa ti se potriveasca perfect. Spre exemplu, se spune ca persoanele blonde nu ar trebui sa poarte galben, insa este doar un mit. Exista cate o nuanta de galben pentru fiecare, iar acest lucru se aplica tuturor culorilor. In cazul in care vrei sa studiezi mai in detaliu acest aspect, poti sa te interesezi si cum poti potrivi culorile ideale la subtonul pielii tale (galben, roz sau neutru) daca vrei ca tinutele cu rochii sa fie impecabile.

5. Materiale

Nu in ultimul rand, trebuie sa vorbim si despre materiale. Unele persoane se simt perfect purtand doar materiale naturale, cum este bumbacul, matasea, inul sau lana, deoarece au anumite sensibilitati ale pielii. Altele pot purta cu usurinta orice, fara sa isi faca probleme de material. De aceea, trebuie sa incerci mai multe tipuri de rochii, realizate din diferite materiale, pentru a-ti da seama ce ti se potriveste cel mai bine. 

 

In incheiere, speram ca aceste informatii sa te ajute sa alegi rochia perfecta pentru tine!

Ultimele stiri

Produse vizualizate recent
  Produsul a fost adăugat în coș